Zapachy do piekarni, kawiarni i cukierni

Zastosowanie aromamarketingu w gastronomii

ZA TYM PRZEMAWIAJĄ FAKTY

Rozpylanie zapachu świeżego pieczywa to korzyści dla branży piekarniczej, kawiarnianej, a nawet deweloperskiej. Już w 1995 roku okazało się, że gdy w jednym z supermarketów w USA rozpylono aromat ciepłego chleba, to sprzedaż pieczywa wzrosła trzykrotnie. Te specjalnie przygotowane zapachy do piekarni udowodniły, że to zmysł węchu, a nie wzroku, jest najsilniejszym bodźcem, który skłania klientów do zakupu

Klienta nie zawsze uda się przyciągnąć naturalnymi zapachami produktów spożywczych, bo większość jest wchłaniana np. przez opakowania próżniowe lub urządzenia chłodnicze, dlatego…

AROMATYZUJ SWOJE LOKALE GASTRONOMICZNE

Aromamarketing ma za zadanie odtworzyć przyjemne aromaty i dostarczyć klientom niezapomnianych doznań zapachowych. Aromatyzowane lokale to gwarancja zadowolenia klienta i jego powtórnych odwiedzin.

Aroma by HellCold dysponuje pełną paletą różnorodnych zapachów dla gastronomii. Znajdziesz u nas m.in. zapach świeżego pieczywa, ale też słodkie aromaty owoców i sztandarowy, niezastąpiony zapach świeżo palonej kawy.

Zakup i dłuższy pobyt

Stymulacja zapachem jest bardzo skuteczna. Rozpylanie specjalnych aromatów np. w restauracji, czy specjalnych kompozycji zapachów do piekarni powoduje, że klient dłużej w nich przebywa.

POZNAJ ZALETY AROMATYZOWANIA LOKALI GASTRONOMICZNYCH

Przyciąganie klientów

Zapach świeżo palonej kawy, który czuje się już od progu kawiarni, wabi klientów, a co za tym idzie – pomaga zwiększyć obroty.

Pobudzanie apetytu

Zapach jak żaden inny zmysł wzmacnia poczucie smaku i pobudza apetyt.